SM:t kisattiin tänä vuonna Jyväskylässä, kutsujana oli JVS:n kommodori Samppa Salminen, itsekin kokenut Litipurjehtija. SM:iin osallistui 14 venekuntaa. Suurin osa purjehtijoista tuli paikalle jo torstaina. Torstaina tulleet ehtivät säätää sitten rikiä tarkemmin ja tutustua jo tuttuun kisa-alueeseen.


Ensimmäinen päivä purjehdittiin sateisessa kelissä, mutta tuulta riitti hyvin ja saatiin kolme lähtöä ajettua. Sakari Pesola ampaisi kahdella lähtövoitolla kärkeen, Samppa kakkosena ja sitten Laura Pesola mitalisateessa kiinni. 

Toinen päivä muistutti ensimmäistä sen osalta, että satoi koko ajan, mutta tuuli oli yltynyt kovaksi. Osa venekunnista teki jo rannassa päätöksen olla osallistumatta ja osa kävi sitten katsomassa kisa-aluetta, mutta päätyi samaan ajatukseen. Radalle lähti lopulta 12 venettä kisaamaan kovan kelin voitosta. Tuuli yltyi ensimmäisen lähdön jälkeen ja kilpailutoimikunta päätti jättää kisaamisen yhteen lähtöön. Tässäkin kelissä nähtiin kaatumisia ja spinnun vaurioitumisia, mutta myös kovaa vauhtia ja pitkiä plaaneja. Päivän ainoan lähdön vei nimiinsä Matti Aalto ja kiilasi sillä kokonaiskilpailun kakkoseksi tasoittaen tilannetta Saken johtaessa kisaa sekä Sampan tullessa hyvään mitalijahtiin.

Kolmanteja kisapäivänä olikin sitten todella mainio keli, ja mitalitaistot päästiin ratkaisemaan kohtuu normaaleissa olosuhteissa, joissa pystyi helpommin seuraamaan virtauslangoista purjeiden säätöä ja hyvän venevauhdin ylläpitämistä. Kokonaisuudessaan lähtövoitot jakautuivat hyvinkin tasaisesti ja kaikkiaan neljä venekuntaa pääsi nauttimaan lähtövoitoista. Loppujen lopuksi mitalisijat menivät todella pienellä piste-erolla, vain kolme pistettä erotti kärkikolmikon toisistaan.

Kultaa voitti viime vuoden tavoin Matti Aalto vähän kohennetulla miehistöllään (Matti, Lauri Virtanen ja Arttu Leppänen). Sakari Pesola otti hopeaa jo tutuksi tulleella miehistöllä (Sakke, Saara Kuisma ja Arttu Tolvanen). Pronssin voitti Laura Pesola, Laura Björk & Meeri Aro. Onnea voittajille ja kiitos hyvästä kilpailutapahtumasta osallistujille sekä kilpailunjärjestäjille!

 

Kisatunnelmista raportoi Esko Aalto.

 

Tarkemmat tulokset löytyvät Manage2Sailista tämän linkin välityksellä.