Print

Lightningluokassakin menestystä niittänyt Akseli Keskinen on nimetty lopullisesti 2021 Tokion Olympialaisiin purjehduksen Nackra 17-luokassa yhdessä parinsa Sinem Kurtbayn kanssa. Onnittelut Akselille!

Keskinen on edustanut useissa Ligtningkisoissa Tuusulanjärven Purjehtijoita jossa hän aloitti purjehdusuransa Optimistijollalla 8-vuotiaana vuonna 2007.  Akseli osoitti alusta asti suurta innokkuutta purjehdukseen. Hän harrasti samaan aikaan myös painia. Siinä opitut taidot tulivat hyvin esiin Optareitten kaatoharjoituksissa jossa väkivahva nuori mies väänsi jollan nopeasti pystyyn tiukoilla painiotteilla. Todellinen periksiantamattomuus ja purjehduksesta nauttiminen tulivat hyvin esille myös kovan kelin harjoituksissa merellä. Siellä vielä kevyt purjehtija uransa alkumetreillä kovassa tuulessa, muutaman kymmenen metriä edettyään aina kaatumisten jälkeen leveä virne naamalla väänsi veneen pystyyn uudestaan ja uudestaan. Mitä kovempaa vene kulki, sitä hauskempaa oli, kastuminen ei menoa haitannut.

2011 Akseli siirtyi harjoittelemaan merelle tukikohtana HSS:n Liuskasaari

2013 Akseli kilpaili 29er-luokassa Juho Kotirannan parina. Samaan aikaan hän purjehti TP:llä E-jollaa ja Lightningiä sijoittuen Laura Pesolan Lightning-miehistössä SM-hopealle Jyväskylässä, ja kipparoiden ranking-osakilpailuvoitoon Oulussa.

2016 Akseli osallistui Litien Junnu MM-kisoihin Ecuadorissa Lauran kanssa. 2018 Hän kipparoi Ateenan Litijunnukisoissa miehistönään Lauri Virtanen ja Eeva Hemming

2019 Liti MM:ssä Espoossa Akseli kipparoi 20:ksi ja parhaaksi Suomalaiseksi venekunnaksi sekä neljänneksi parhaaksi eurooppalaiseksi, miehistönään Mainio Ormio ja Eeva Hemming.

Viime vuodet Akseli on keskittynyt Olympiaprojektiin Nacra 17-luokassa yhdessä Sinem Kurtbayn ja Janne Järvisen kanssa.

Myös Lightningissa opituilla taidoilla on varmasti ollut oma merkityksensä menestyksessä. Kansainväliset junnukisat Etelä-Amerikkaa myöden antavat hyviä valmiuksia nuorille purjehtijoille aina Olympiatasolle saakka.