Korkeat laidat ja kevytveneeksi harvinainen vakavuus sallivat leveän istuma-aukon ja kyllin leveät sivukannet, joten vene on myös mukava purjehtia. Istuma-aukossa on poikkituhto noin 60 cm istuma-aukon etureunasta ja istuma-aukon reunoilla kiertävät leveät penkit noin 25 cm sisäpohjasta.

Veneeseen mahtuu kuusi aikuista, kilpailuissa miehistön lukumäärä on kolme. Lightning on käytännöllinen kevytvene, jonka kolme henkilöä, eli kilpailumiehistö, pystyy helposti siirtämään trailerille vaatimattomissakin rantaolosuhteissa. Tästä syystä Lightning on saavuttanut suurta suosiota järvillä. Veneen saaminen trailerilta veteen ja purjehduskuntoon vie tottuneelta miehistöltä noin puoli tuntia.

Purjehdittaessa Lightning-vene on tasapainoinen. Lightning purjehtii käytännöllisesti katsoen itsestään rasittamatta lainkaan peräsintä. Kilpaveneenä Lightning-vene on monipuolinen, herkkä säädöille ja miehistölle sekä fyysisesti että henkisesti vaativa. Vene nousee helposti plaaniin, ja sillä voi saavuttaa noin 15 solmun nopeuksia. Kovassakin tuulessa vene on säädettävissä siten, että vene on tasapainossa ja täysin hallittavissa. Tuulen kiihtyessä vene nousee itsestään tuuleen, eikä sillä ole pyrkimystä kallistua liikaa. Kovallakin tuulella vene tottelee herkästi peräsintä. Veneen nostoköli on pitkä ja kapea ja se kääntyy akselillaan siten, että pienelläkin kölin nostolla voi vaikuttaa voimakkaasti veneen tasapainoon kölin tehokkaan pinta-alan siitä pienenemättä. Kölin avulla voi veneen kulun säätää miellyttäväksi ja siten myös tehokkaaksi tuulen voimakkuudesta tai käytetystä purjeyhdistelmästä riippumatta. Lightningin kookas spinaakkeri antaa mahdollisuuden kokeilla kilpapurjehduksen kaikkia vivahteita ja tekee Lightningistä erinomaisen harjoitteluvälineen myös isompiin veneisiin. Lightningin vakavuus on saatu aikaan veneen erinomaisella vedenalaisen rungon suunnittelulla ja kilpailuissa toivottu nopeus ja herkkyys hyvin suunnitellulla rikillä, suurehkolla purjepinta-alalla sekä monipuolisilla säädöillä.